Pacini franchisee Sonia Tremblay shares her recipe for success

(Version française)

 

Why did you become a franchisee?
I became a franchisee to benefit from the franchisor’s experience, and to avoid the trial and error associated with starting a business. And, as a restaurant in a hotel, the ability to attract local customers becomes even better with a franchise.

How did you learn about your franchise and what made you choose it?
I was researching a Quebecois franchise that could offer all three meals (breakfast, lunch and dinner) and whose quality of dishes would satisfy my clientele’s demands. My research led me to Pacini. After several meetings with the team, as well as with several franchisees, I was convinced that Pacini would meet my business needs.

What do you love most about being a franchisee?
First, the simplicity of operations, which are standardized. Then, the technical and operational support provided by the franchisor. And finally, the fact that we can measure our performance against the other franchisees, pushing us to improve all the time.

What are your top three tips for success?
One: Be prepared to follow the franchisor’s “recipe”. Two: Choose a brand that you already enjoy. And three: Work with a team who resembles you.

To learn more about becoming a franchisee with Pacini, visit them at the FranchiseCanada Show in Toronto this fall! Pre-register now to save $5. 


Questions et réponses avec une franchisé de Pacini

1- Pourquoi avez-vous décidé de devenir franchisée?

Bénéficier de l’expérience du franchiseur pour éviter les essais-erreurs avec les coûts et les délais qui s’y rattachent. De plus, comme restaurant rattaché à un hôtel, le pouvoir d’attraction de la population locale devient beaucoup plus grand avec une franchise.

2- Comment avez-vous connu votre franchise et pourquoi l’avoir choisie?

Je recherchais une franchise québécoise qui pouvait offrir les trois repas, avec une diversité et une qualité de plats à la hauteur des exigences de ma clientèle. Mes recherches parmi les franchiseurs m’ont amenée naturellement vers Pacini. Après plusieurs rencontres avec l’équipe ainsi que plusieurs franchisés, je suis devenue persuadée que Pacini répondait aux besoins de mon entreprise.

3- Qu’est-ce que vous aimez le plus d’être un franchisé?

D’abord, la simplicité des opérations, qui sont standardisées. Ensuite, le support technique et opérationnel fourni par le franchiseur. Et enfin, le fait que l’on puisse comparer nos performances avec les autres franchisés, pour nous pousser à toujours nous améliorer.

4- Quels sont vos trois meilleurs conseils pour ceux et celles qui cherchent à devenir un franchisé?

Le premier: Être prêt à accepter de suivre la “recette” du franchiseur.
Deuxièmement: Choisir une bannière que l’on apprécie déjà.
Enfin: Travailler avec une équipe qui nous ressemble.